Fitness elastiek

Hoe simpel kan het eigenlijk zijn; met behulp van fitness elastieken de spieropbouw trainen. De kleur van het elastiek geeft de mate van weerstand aan en je traint er op perfecte wijze zowel je boven- als je onderlichaam mee. Sterker nog, met de elastieken voer je probleemloos een full body workout uit. De elastieken kunnen ook helpen om weer in vorm te komen na een blessure en zowel een topsporter als iemand die nooit eerder gesport heeft kan er mee aan de slag.

Het elastiek is op veel manieren te gebruiken

Het fitness elastiek is gemaakt van rubber. De fitnessband is veelzijdig en kan op verschillende manieren ingezet worden. Hoewel vrijwel iedereen in de sportwereld het elastiek wel kent en vast al eens gezien heeft, is er wat betreft de oefeningen nog best wat onwetendheid. In elk geval zijn weerstand band oefeningen uiterst effectieve oefeningen om aan spieropbouw te doen. Mits je uiteraard de voor jou beste weerstandsbanden gebruikt. De fitness elastieken neem je overal mee naartoe zodat je altijd en overal kunt trainen. Het feit dat steeds meer internationale topsporters gebruik maken van het elastiek spreekt boekdelen en zegt iets over de gegarandeerde werking van dit hulpmiddel.

Kleur komt overeen met weerstandsniveau

De kleur van elastiek correspondeert met een bepaalde mate van weerstand. Door met de lichtste weerstand te beginnen en die steeds iets verder op te voeren bouw je op geleidelijke wijze spieren op. Dit is ook meteen de beste manier om aan spieropbouw te doen. Spieropbouw en revalidatie is aan de orde in alle takken van sporten en daarom ook zie je ze bij veel vechtsporten, maar ook bij voetbal en schaatsen. Bij revalidatie wordt de geblesseerde spier uiteraard niet meteen met zware weerstand geconfronteerd maar wordt er wel voldoende weerstand geboden, de spier wordt zo prima gestimuleerd. Dat fysiotherapeuten hun heil ook steeds meer in de elastieken zoeken, zegt overigens ook best ook iets.

Perfect voor zowel het boven- als het onderlichaam

Met de elastieken breng je zowel je boven- als je onderlichaam in vorm. Bij goed gebruik bouw je de trainingen steeds verder uit zonder dat je de spieren te veel belast. Ben jij beginner? Dan heb je genoeg aan een elastiek met een weerstand tot vijf kilogram om vervolgens de training met de tijd te intensiveren. Idealiter train je als je voor een complete workout gaat met verschillende weerstanden, met alle vier kleuren elastieken tegelijk dus. Overigens zijn de kleuren van de elastieken rood, zwart, groen en paars.

Van vijf tot 55 kilogram weerstand

Het rode elastiek bied je de minste weerstand; tot maximaal vijf kilogram. Prima dus voor de beginner en zeker ook voor de revalidant. Zwart staat voor weerstand tot maximaal 20 kilogram, het perfecte elastiek voor oefeningen voor het bovenlichaam. Paars biedt je weerstand tot 35 kilogram en groen bied je de meeste weerstand: tot 55 kilogram. Je kunt de elastieken zowel per setje als los kopen. Koop gelijk twee setjes, zo hoef je geen training over te slaan als de andere elastieken niet in de buurt zijn.