Met deze producten is jouw baard klaar voor de zomer

Wat is het toch heerlijk zo’n warme vacht aan je kin. Vooral in de koude winter kun je wel wat extra warmte gebruiken. Je hebt ook zo je best gedaan en zoveel geduld gehad je baard te laten groeien. Nu het zomer begint te worden is de kans groot dat je het ineens een stuk minder comfortabel begint te vinden. Tegelijkertijd vind je het erg zonde om de heggenschaar erbij te pakken en alles er weer af te halen.

Gelukkig hoeft dat niet. Je baard heeft gewoon een andere verzorging nodig. Gelukkig weten wij daar alles van en zullen we je advies geven over een aantal producten die jouw baar draagbaar en klaar voor de zomer maken.

Reinigen van de baard

Een goede baardverzorging gaat vanzelfsprekend samen met het schoonhouden van de baard. In de zomer wordt je baard gewoon wat sneller vies. Je moet de baard dus goed schoonhouden. Het vooral belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Het beste gebruik je een baardshampoo met natuurlijke actieve bestandsdelen. Deze drogen de haren en huid niet uit en houden de baard gezond. Mocht je nou last krijgen van schilfers dan kun je een paar keer per week een scrub voor je baard gebruiken. Hieronder vind je de beste producten om jouw baard mee te verzorgen.

Mr. Bear Family Beard Wash Woodland

OAK Beard care Beard wash
Proraso Beard Exfoliating Paste

Mr. Bear Family Beard Wash – Woodland

OAK Beard care – Beard Wash

Proraso Beard Exfoliating Paste

Borstel of kam mee op reis

Ga je deze zomer veel zwemmen in de zee of ben je veel op het strand? Dan is het verstandig een goede kam of borstel mee te nemen. Door de warmte en het zoute water in de zee drogen de haren van je baard sneller uit en gaan zo sneller klitten. Door elke dag even de kam of borstel erdoor te halen zul je hier minder last van hebben en blijft je baard er goed en gezond uitzien. Wij zetten een paar goede producten voor je op een rijtje.

Captain Fawcett Folding Pocket Beard Comb


Morgan’s Beard Brush

The Bluebeards Revenge Moustache & Beard Comb

Captain Fawvett Folding Pocket Beard Comb

Morgan’s Beard Brush

The Bluebeards Revenge Moustache & Beard Comb

Gebruik een baardbalsem

Je wilt graag je baard en je huid eronder gehydrateerd houden. Dat geeft een frisser gevoel maar zorgt er ook voor dat je baard mooi zacht blijft en er gezond uit blijft zien. Voor wat extra verfrissing zou je goed een waterspuit bij de hand kunnen hebben en af en toe je baard kunnen besproeien. De beste oplossing is een baardbalsem of balm. Een baardbalsem kun je als alternatief gebruiken voor een baard olie. De balsem is veelzijdig. Het hydrateert de baard en de huid eronder, werkt meteen als conditioner maar is ook geschikt om je baard mee te stylen. Koop een baardbalsem met een lekker fris geurtje en je zult een heerlijk zomers gevoel hebben gedurende de dag. Hieronder vind je een aantal goede baardbalsems.

Bossman Relaxing Beard Balm Magic
Reuzel BeardBalm

Proraso Beard Balm Refreshing

Bossman Relaxing Beard Balm Magic

Reuzel Beard Balm

Proraso Beard Balm Refreshing

Baard trends zomer 2019

Je hebt natuurlijk veel moeite gedaan om tot jouw baard te komen. We gaan je niet vertellen dat je je baard weg moet halen. De zomer vraagt alleen een ander model dan de winter. Minder wild en een tikkeltje korter. Geen paniek in de zomer groeien je haren nog sneller dus je hebt het zo weer terug mocht je het achteraf te kort vinden.

Alle nadelen van een baard in de zomer die we hebben genoemd in dit artikel zullen al de helft minder nadelig voor je worden wanneer je baard iets korter en minder wild is. Je maakt het jezelf gemakkelijker en loopt er bovendien ook trendy bij. Een baard dat past bij het seizoen.

Een iets strakker geknipt en gestyled model baard is helemaal in komende zomer. Wat strakkere lijnen of een baard meer in een punt geknipt, het is helemaal aan jou. Hieronder vind je een aantal voorbeelden ter inspiratie om er komende zomer trendy bij te lopen.