Traangoot opvullen: wat is het, wat veroorzaakt het en hoe los je het op?

Bent u ooit wakker geworden met gezwollen, bloeddoorlopen ogen? Zo ja, dan bent u misschien het slachtoffer geworden van traanvulling. Hoewel dit verschijnsel niet gevaarlijk is, kan het behoorlijk frustrerend zijn. Lees verder voor meer informatie over de oorzaken van traanvocht en hoe u de traangoot kan opvullen

Wat is traanvulling?

Druppelvulling is de medische term voor wanneer je traanbuizen verstopt raken, waardoor je tranen terugstromen in je ogen. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, waaronder allergieën, infecties en ontstekingen. Wanneer uw traanbuizen verstopt zijn, kunnen de tranen niet goed weglopen en komen ze vast te zitten in het onderste deel van uw oog. Als gevolg daarvan kunt u wakker worden met gezwollen, bloeddoorlopen ogen. 

Wat veroorzaakt traanvulling?

Er zijn een paar verschillende dingen die een traanvulling kunnen veroorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken is allergie. Als je last hebt van seizoensgebonden allergieën, is de kans groot dat je ooit last hebt gehad van traanvorming. Andere mogelijke oorzaken zijn infectie, ontsteking en misvorming van de traanbuisjes.

Hoe los je het op? 

Er zijn een paar verschillende manieren om traanvulling te behandelen. Als de oorzaak een allergie is, zijn vrij verkrijgbare antihistaminica voldoende om het probleem te verhelpen. Als de oorzaak echter een infectie is, heeft u waarschijnlijk antibiotica nodig. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om een misvorming van de traanbuisjes te corrigeren. Als je zelf vind dat er iets aan de traanbuizen gedaan moet worden kunnen fillers een goede oplossing zijn. 

Conclusie

Als u wakker wordt met gezwollen, bloeddoorlopen ogen, bent u waarschijnlijk het slachtoffer van traanvulling. Hoewel dit verschijnsel niet gevaarlijk is, kan het behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om het te behandelen. Als de oorzaak een allergie is, zijn vrij verkrijgbare antihistaminica voldoende om het probleem op te lossen. Als de oorzaak een infectie of misvorming van de traanbuisjes is, kan het zijn dat je antibiotica of een operatie nodig hebt. Maar als u zelf vind dat er iets aan de traanbuizen gedaan moet worden is fillers ook altijd nog een oplossing.
Voor meer informatie over traangoot opvullen of andere behandelingen kijk op www.yourface.nl.