Afvallen door te gaan wielrennen

Wielrennen wordt als hobby steeds populairder, daarnaast brengt het ook nog andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Hierdoor is wielrennen een goede en gezonde manier om die extra kilo’s kwijt te raken. In dit artikel vertellen we jou meer over de gezondheidsvoordelen van wielrennen!

Wielrennen als sport kan erg intensief zijn, hierdoor heeft het invloed op je basaal metabolisme en vetpercentage. Wanneer je een uurtje gaat wielrennen verlies je tussen de 400 – 1000 kcal, afhankelijk van je gewicht en je snelheid. Om optimaal gewichtsverlies te bereiken is een intensievere intervaltraining de ideale mogelijkheid, op die manier verbrand je nog meer kcal. Dankzij deze mogelijkheden is wielrennen ideaal om calorieën te gaan verbranden.

Wielrennen is daarnaast ook geschikt voor het opbouwen van spiermassa. Wanneer je je pedalen naar beneden duwt, en als ervaren fietser ook weer omhoog trekt werk je met weerstand. Dit zorgt voor meer spieropbouw. Dankzij de opbouw van spiermassa kan je vervolgens ook in een hoger tempo kcal verbranden. 

Voordelen van wielrennen

Naast afvallen heeft wielrennen ook nog andere bijkomende voordelen, bekijk onderstaand rijtje maar eens.

  • Minder risico op hart- en vaatziektes
  • Minder risico op chronische ziektes
  • Spieropbouw
  • Betere nachtrust en gemoedstoestand
  • Betere nachtrust
  • Stressverminderend 

Fysieke voordelen van de racefiets

Een stukje fietsen op de racefiets wordt door vele mensen gezien als een fijn alternatief voor hardlopen, dit doordat wielrennen een low impact training is. Bij het hardlopen komen er regelmatig lichamelijke problemen om de hoek kijken zoals gewrichtspijn of een terugkerende blessure. Door je lichaam minder te belasten kan je toch in beweging blijven. 

Mentale voordelen van wielrennen

Door regelmatig te gaan wielrennen zal je een aantal mentale voordelen gaan ervaren. Zo zal je minder stress ervaren, beter slapen en een beter humeur krijgen. Uit onderzoek is ook gebleken dat buitensporten je meer voldoening en energie geeft, je bent namelijk lekker in de frisse lucht en vaak ook in de natuur.