Sporten tijdens corona

Sporten tijdens corona

Gezond is belangrijk

Binnenlopen in een sportschool en de eerste stap zetten naar een gezondere levensstijl kan een angstig idee zijn. De meeste mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen en zijn misschien bang om hun lichaam te veel te belasten. Een personal trainer kan de beginnende sporters helpen om de juiste oefeningen te kiezen en op een verantwoorde manier te beginnen met sporten. Helaas gaat dat allemaal wat lastiger tijdens deze corona tijden. De sportscholen zijn voor lange tijd gesloten en direct contact wordt afgeraden. Dat betekent natuurlijk niet dat we moeten stoppen met sporten. Juist in deze tijden is het belangrijk om te blijven bewegen en goed voor ons lichaam te zorgen. Ook de personal trainers kunnen hier nog steeds bij helpen, door bijvoorbeeld aan huis hulp aan te bieden.

Personal trainer aan huis

Om ervoor te kunnen zorgen dat mensen kunnen blijven sporten en de juiste begeleiding krijgen, zijn veel personal trainers overgegaan op het lesleven en hulp bieden bij mensen thuis. Dit brengt natuurlijk wat obstakels met zich mee, maar het biedt ook een heleboel mogelijkheden. Je hebt weliswaar niet het grote assortiment van apparaten in de sportschool tot je beschikking, maar ook hier kan de personal trainer oplossingen voor vinden, zoals bodyweight oefeningen of andere huishoudelijke voorwerpen.

Tip: Jouw personal trainer aan huis – Trainen waar en wanneer jij wilt

Bij personal training aan huis kun je heel gemakkelijk door blijven sporten en trainen, zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan of meer risico loopt om in een drukke omgeving terecht te komen. Sommige personal trainers hebben zelfs een mini sportschool in hun eigen woning tot beschikking waar ze cliënten kunnen ontvangen en blijven trainen. Zo kunnen ze gebruik maken van de apparaten en voorzieningen waar ze aan gewend zijn en de cliënten op de beste manier ondersteunen. Zo kun je dezelfde training blijven volgen, maar dan in een persoonlijke en rustige omgeving. Natuurlijk blijft de gezondheid voorop staan en zal iedereen zijn best moeten doen om de training veilig te laten verlopen.

Uitgelicht: Personal trainer tarieven overzicht

Aangescherpte schoonmaak protocollen, het dragen van een mondkapje en het letten op de gezondheid staan bovenaan de lijst om de training veilig te kunnen laten verlopen. Als iedereen hieraan blijft voldoen, dan kan je zelfs tijdens deze onzekere tijden blijven sporten en blijven werken aan het opbouwen van een gezond lichaam. Zo kunnen de personal trainers hun werk behouden en kunnen hun cliënten door blijven sporten, zodat we allemaal kunnen volhouden tot het einde van de pandemie.