Mondkapje kopen? Dit zijn de meest gestelde vragen

Wilt u een mondkapje kopen? Dan heeft u vast allerlei vragen over deze aankoop en het gebruik van uw mondkapje. U kunt een mondkapje gemakkelijk kopen online, maar aan één exemplaar heeft u dan niet genoeg. We zijn in Nederland verplicht om vanaf 1 juni in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen, dus deze investering is zeker verstandig. We hebben hier de meest gestelde vragen over mondkapjes voor u op een rijtje gezet.

Waarom een mondkapje kopen?

U vraagt zich misschien af waarom een mondkapje kopen een goed idee is. Eén reden is dus omdat u deze nodig heeft om met het openbaar vervoer te reizen. Maar een mondkapje kopen heeft een aantal veel belangrijkere reden. Het mondkapje beschermt uw ademhalingssysteem en zorgt ervoor dat bacteriën en virussen niet kunnen worden overgedragen. U beschermt uzelf en iedereen in uw directe omgeving.

Wanneer moet het mondkapje vervangen worden?

U vervangt een mondkapje in verschillende situaties:

  • Na 4 uur intensief gebruik.
  • Na 8 uur niet intensief gebruik.
  • Als u erin heeft geniest.
  • Als u uw wegwerp mondkapje af doet.
  • Als het mondkapje nat is geworden.

Kan ik mijn mondkapje wassen?

Alleen mondkapjes die hergebruikt worden kunnen en moeten worden gewassen. Voor de wegwerp mondkapjes die u na elk gebruik vervangt voor een nieuwe hoeft en kan dat logischerwijs niet. Als u een stoffen mondkapje wilt kopen, houd er dan rekening mee dat u daar een programma met 60 graden voor gebruikt.

Scherp geprijsde mondkapjes van hoge kwaliteit bestel je op Podobrace.nl!

Mag ik mijn mondkapje in de koelkast bewaren?

Het is een logische gedachte om uw mondkapje te kopen en in de koelkast of vriezer te bewaren totdat u hem nodig heeft. Echter, het is geen goed idee om dat te doen, want uw mondkapje kan dan uw eten besmetten. Wegwerp mondkapjes bewaart u het beste op een droge, schone en koele plek. Gaat u een stoffen mondkapje kopen, doe deze dan na het wassen in een stoffen tas en bewaar hem daar totdat u hem nodig heeft.

Hoe doe ik mijn mondkapje het beste op?

Er is een procedure die u gebruikt om uw mondkapje op te doen. U wast eerst goed uw handen en daarna pakt u het mondkapje op aan de elastiekjes. Vervolgens doet u hem zonder het stoffen gedeelte aan te raken op en haakt u de elastiekjes achter uw oren. Het stoffen gedeelte raakt u ook later niet aan en moet uw gehele neus, mond en kin bedekken.

Waar kan ik een mondkapje kopen?

Mondkapjes zijn erg gemakkelijk te vinden online. En ze zijn in voorraad dus als u op tijd bestelt heeft u ze de volgende dag al in huis. Het goede nieuws is dat u momenteel geen btw betaalt voor mondkapjes en dat betekent dus dat dit het moment is om uw aankoop te plaatsen. Vanaf 15 juni kunt u mondkapjes voor u en uw huishouden ophalen bij uw apotheek. Het is in deze tijden nooit verkeerd om een paar extra mondkapjes te kopen, zodat u bent voorbereid op elke situatie.