Last van incontinentie? Lees hier hoe je blijft sporten

Last hebben van incontinentie is bepaald geen pretje. Incontinentie kan verschillende oorzaken hebben, denk aan zwangerschap, ouderdom en ziekte. Incontinentie komt met name bij vrouwen voor, maar ook mannen kunnen er last van hebben. Incontinentie is erg vervelend, aangezien je de controle over je blaas gedeeltelijk of helemaal kwijt bent. Dit kan schaamte met zich meebrengen, niet kunnen sporten en bepaalde kledingstukken worden niet gedragen.

Incontinentie in het kort

Incontinentie kan – zoals in de intro aangegeven – verschillende oorzaken hebben, denk aan ouderdom, ziekte of zwangerschap. Iemand die de controle kwijt is over zijn ontlasting kan eenvoudig urine verliezen wanneer het lacht, hoest of niest. Aangezien dit niet te voorkomen is, kan incontinentie ook niet altijd voorkomen worden. In het geval van zwangerschap of de overgang is het zaak tijdelijk en zal je er op de lange termijn geen last meer van hebben. In de tussentijd vinden de meeste mensen met incontinentie het lastig het huis te verlaten en/of te gaan sporten. Gelukkig hebben wij een aantal tips die het sporten met incontinentie een stuk verdraaglijker maken.

Sport incontinentie ondergoed is de oplossing!

Verlies je vocht of druppeltjes tijdens het sporten? Erg vervelend! In dit geval is het raadzaam om sport incontinentie ondergoed aan te schaffen. Deze ondergoed zit comfortabel en is speciaal gemaakt voor tijdens het sporten. De stof neemt vocht op, maar droogt tegelijkertijd snel op. Onderin bevindt zich een kussentje dat de verloren urine opvangt. Na gebruik gooi je het ondergoed in de wasmachine en gebruik je het weer opnieuw. Met incontinentie ondergoed kun je weer comfortabel sporten zonder je ergens druk over hoeven te maken.

Waar incontinentie ondergoed aanschaffen?

In principe kun je incontinentie ondergoed overal wel aanschaffen, zowel op het internet als in winkels. De meeste lingerie winkels verkopen ook lingerie speciaal ontwikkelt voor incontinentie. Ben je op zoek naar incontinentie ondergoed speciaal voor het sporten? Dan is het een beter idee om een sportwinkel te bezoeken of het online te bestellen. Wanneer je online bestelt is het raadzaam om de retour voorwaarden goed door te lezen. Aangezien het best lastig kan zijn om de maten in te schatten is het wel zo fijn als de ondergoed terug mag sturen.