Jouw lichaam vraagt om een perfect passend overhemd

Ben je momenteel aan het afvallen? Of ga je ermee beginnen? Wat goed! Een gezond gewicht is belangrijk en je voelt je na het verliezen van wat kilo’s vaak een stuk zekerder! Ondanks je misschien nog niet je streefgewicht hebt bereikt is het voor je gevoel ook zeker belangrijk om nu al goed gekleed door het leven te gaan. Maar hoe bepaal je nou welk maat overhemd goed bij jouw lichaam past? Een te groot overhemd laat je dikker lijken, maar een te strak overhemd ook! Met de onderstaande omschrijving is het een eitje om steeds weer opnieuw de juiste overhemdmaat te bepalen!

Bepaal de maat van jouw overhemd

De maten van een overhemd worden vaak aangegeven met een “boordmaat”. Zodra je weet wat jouw boordmaat is kun je vrijwel altijd vanuit gaan dat de mouwlengte en shirtlengte ook goed zullen passen. De kraag van je nieuwe overhemd dient ongeveer 2 centimeter ruimer te zijn dan de omtrek van je nek. Als je geen das of strik draagt zal waarschijnlijk het bovenste knoopje open blijven. In dit geval kun je kiezen voor een maatje kleiner zodat het overhemd beter aansluit op je lichaam waardoor je een casual look creëert. Door met een meetlint je nekomtrek te meten kun je dus heel eenvoudig bepalen welke overhemdmaat geschikt is voor jouw lichaam. Kijk maar eens in deze maattabel!

Lange mannen hebben een andere maat

Ben jij zo’n mooie lange man, dan heb je ook een lang overhemd nodig, zowel in de lengte van de mouwen als het lengte van het shirt. Kijk dan eens op de website van Mouwlengte7.com

Wat zijn Mouwlengte 7 overhemden?

Overhemden met een mouwlengte langer dan 70 centimeter worden officieel “Mouwlengte 7” genoemd. De mouwen zijn dan +/- 5cm langer dan een ‘normaal’ shirt. De naam komt dus van de 70 centimeter gedeeld door 10 (eigenlijk 7 decimeter). De mouwlengte wordt in dit geval op Europese wijze gemeten: van de bovenkant van de arm (einde schouderbot) tot de pols. Internationaal wordt mouwlengte vaker gemeten inclusief de “yolk”, namelijk de halve breedte van de rug (van het midden van de rug op nekhoogte) tot het schouderblad plus  de mouwlengte gemeten volgens Europese wijze. De internationale Mouwlengte lijkt daarom daarom vaak 20-30 centimeter langer maar is eigenlijk hetzelfde. Mouwlengte 7 overhemden zijn vaak ook extra lange overhemden. Mouwlengte7 wordt internationaal ook SL7, “Sleeve 7” of Sleeve7 genoemd.